Om dofterna

Amber Vanilla

Ambra omtalas ofta som värmande och har ett gammalt och stabilt rykte som afrodisiakum. Casanova drack det i chokladen för att stärka sig inför nya äventyr.
Vanilj är en värmande och tröstande doft. Även denna anses vara ett afrodisiakum och i moderna tester tolkar fortfarande både män och kvinnor vaniljdoften som förförisk. Används även för luftvägarna och anses vara kramplösande.

Frangipani

Doften hittades av en italiensk adelsman som följde med Columbus på upptäcktsresa och fann Frangipaniträdet som uppkallades efter honom. Doften jämförs ofta med jasmin och används i parfymer. Trädets blommor (vita, gula, rosa eller röda med fem kronblad) gör man välkomstkransar av på Hawaii.

Green Tea

Äkta te som är rikt på vitaminer, mineraler och antioxidanter som stärker immunförsvaret. Grönt te har bland annat föreslagits kunna underlätta viktnedgång och förebygga hjärt- och kärlsjukdomar.

Lemon Grass

Bra luftrenare, tar bort röklukt, matos, svettlukt och hämmar många luftburna bakterier och svampsporer. Antidepressiv, stimulerande, aktiverande och uppiggande - något att komma i gång med på morgonen, vid stillasittande arbete eller när man känner sig svag och håglös. Har samtidigt en lugnande, samlande och nervstärkande effekt som kan användas vid ångest, panik, hysteri etc. På lång sikt allmänt stärkande för nervsystemet och fysisk motståndskraft. Smärtlindrande, särskilt vid huvudvärk.

Tahiti Rosette

Ros aromer lugnar nerverna, skärper uppmärksamheten, stärker självkänslan, inger förtröstan. Används i aromaterapi vid stress, depression, oro och svartsjuka och relationsproblem. Lindrar huvudvärk, migrän, illamående och baksmälla.

Utan doft

Används med fördel om man har anlag för allergier.