Om ljusen

Massageljus från dag och natt

Massageljuset är roligt, lätt och härligt att använda.

För att använda massageljuset tänder man det och låter det brinna tills oljan börjat smälta (ca 10-15 min). Låt dock gärna ljuset brinna så läge så massan smälter hela vägen ut till kanten. Släck sedan ljuset och häll oljan i handen eller direkt på den kroppsdel som ska masseras. Produkten är väldigt dryg och ska användas sparsamt.

Rätt mängd olja smörjs in i skinnet på några minuter. Ingredienserna i ljuset gör att smältpunkten är väldigt låg, ca 39 grader Celsius, så risken att bränna sig på oljan vid användning är nästan obefintlig. Ljuset ska blåsas ut innan oljan används då lågan givetvis kan brännas.

Oljan kan förutom till massage också med fördel användas för att mjuka upp nagelband eller torr hud på t ex armbågar, hälar eller andra kroppsdelar.

Massageljusen innehåller kosmetisk soja, hampfröolja, kokosolja, sheasmör, bivax, solrosolja, sötmandelolja, vitamin E. Vidare kan ljusen innehålla antingen hudsäker eterisk olja eller aromolja, beroende på vilken doft det gäller. Samtliga ingredienser är naturliga och inga kemikalier är tillsatta. Läs gärna om våra dofter vad som kan vara bra för just dig.

Om man släcker ljuset så fort man fått så mycket olja man behöver till sin massage räcker det längre. Men ljuset kan givetvis också användas och brännas som ett vanligt, härligt doftljus. Observera att angiven brinntid gäller endast om oljan bränns som ett vanligt ljus och inte används till massage.

Viktigt!

Då allergier kan förekomma rekommenderar vi att produkten provas på en liten del av huden innan den används på hela kroppen. Huden i ansiktet är mera känslig än övriga delar av din hud. Vi rekommenderar därför att produkten inte används i ansiktet. Man ska också undvika att använda eteriska oljor på barn under 8 år.

Sojaljus från dag och natt

För dig som bryr dig om din inomhusmiljö.

Ljusen innehåller inga giftiga ämnen.

Sojavaxets egenskaper förstärker och förhöjer aromerna i ljusen, vilket bidrar till ett bättre välbefinnande.

Aromerna är naturligt framställda för att ha en positiv verkan på hälsan.

Ljusen innehåller ca 4% aromer vilket ger en mjuk och behaglig doft.

Ljusen brinner med en jämn låga och sotar inte.

Sojavax är en förnybar, miljövänlig produkt.

Ljuset innehåller inga färgämnen, utan har den naturliga färgen från sojavaxet.

Produkten är vattenlöslig vilket gör det lätt att tvätta bort eventuella fläckar.

Vekarna är tillverkade av oblekt naturell veke av 100% bomull.

Brinntiden är upp till 50% längre än den hos stearinljus.

Sojaljusen är handgjorda för att garantera bästa möjliga kvalitet. Ljusen är gjorda av 100% sojavax framtagen ur sojabönor från USA.